torstai 15. tammikuuta 2015

Recaro Young Profi Plus turvakaukalo


Tässä se nyt on, meidän turvakaukalovalintamme. Musta/harmaa Recaro Young Profi Plus. Kaukaloon ostimme erikseen vielä Ben Bat Travel Friendsin vauvatuen. Oikeastaan Bebe sai tämän turvakaukalon kun serkun nuorempi tytsy oli kasvanut liian isoksi siihen. Kuitenkin olen aika varma että olisimme muutenkin päätyneet Recaron kaukaloon, sillä vaihtoehtomme oli yllämainittu tai MaxiCosin kaukalo. :-)

Meillä on myös Recaron Isofix telakka autoon jolla saa helposti kaukalon kiinni napsittua "Click in"-systeemillä. Itse telakka on siis kiinnitetty auton runkoon. Helpompi, sekä turvallisempi tapa kiinnittää kaukalo kun auton 3-piste turvavyöllä vaikka sekin on mahdollista. Alla vähän tietoa kaukalosta. Kaukalo itseässään on kevyt ja miellyttävä kantaa.


Recaro Young Profi Plus turvakaukalo
  • Painoraja on 0-13 kg (käytettävissä kunnes lapsi on noin vuoden vanha)
  • Mukaan kaukaloon kuuluva aurinkosuoja jossa kaksikerroksinen kangas varustettu UV-suojalla (ei kuvassa)
  • Erityisen korkeat sivusiivet joiden ansiosta turvakaukalo suojaa vielä paremmin
  • Pidennettävä selkätuki joka pidentää kaukalon käyttöikää ja sopivuutta
  • Ergonomisesti muotoiltu kantokahva
  • Pyörennetty pohja joten on mahdollista keinuttaa lasta kaukalossa autoilun ulkopuolella
  • Pestävät ja irrotettavat kankaat (konepesu 30 astetta)


Eli tässä lyhyesti vähän faktoja meidän turvakaukalosta. Kaukalo on suoriutunut erittäin hyvin eri testeissä ja samoin koskee myös kyseisen firman muita auton turvatuoleja. Se että Bebelle kasvaessaan myöhemmin ostetaan Recaron turvatuoli ei ollenkaan ole mahdottomuus. :-)


                                       

Tässä on parempi kuva meidän vauvatuesta. Vauvatuki siis pienentää turvakaukalon istuintilaa niin että se on sopiva pienelle vauvalle. Tuki toimii kuin pää-, niska- ja selkätyyny vauvalle. Niskatuki on säädettävä ja tuo oranssi osa toimii käytännöllisenä tuttilenkkinä. :-)

Kuvaa varten käänsin tuen noin päin - toinen puoli on valkoinen ja ihanan pehmeä "karvainen". Eli kuvioitu puoli ohuella kankaalla on kesää varten ja valkoinen puoli on talvea varten. Vauvatuki on tietenkin myös pestävä (konepesu 30 astetta). Tämä ostettiin Lastentarvikkeesta, merkki on siis Ben Bat Travel Friends ja hintaa taisi olla noin 25 euroa.

                                      

Oli pakko vielä lisätä tämä kuva, hehe... :-) Sellainen söpö lelu roikkuu kaukalon kantokahvassa viihdyttämässä Bebeä. Lelu on "peritty" serkun lapsilta. Sekun vanhempi tytsy 3v oli hyvin tarkka tästä maininnasta. ;-)

Onko muilla kokemuksia Recaron kaukalosta, mikä kaukalo teillä on käytössä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti