maanantai 12. tammikuuta 2015

Raskausviikko 35

Apua, miten aika lentää! :-) Nyt eletään jo raskausviikkoa 35 (34+6). 


Vauva on nyt suunnilleen 45 cm pitkä ja painaa alkuviikosta noin 2380 grammaa ja loppuviikosta jo 2560 grammaa! Vauva täyttää melkein koko kohdun jo. Vauvan paino lisääntyy päivässä huimat 25-30 grammaa (noin). Hereillä ollessaan hän pitää silmiä auki, ja luonnollisesti hän pitää ne kiinni nukkuessaan. 

Tässä vaiheessa monet on sitä mieltä että se niin ihana vauvavatsa alkaa jo olemaan tiellä. Täytyy myöntää että itsellä tätä ongelmaa ei vielä ainakaan ole. Tottakai selkä väsyy nopeasti mutta pystyn esimerkiksi vielä itse solmimaan kengännauhoja ilman ongelmia. :-) 

Uusia oireita viime viikosta ei onneksi ole havaittavissa, ainakaan vielä (edellisen "viikkokatsastuksen" löydät täältä) - jes! Edelleen olen hyvin väsynyt unettomuuden takia ja rytmihäiriöitä on suunnilleen yhtä paljon lääkkeistä huolimatta. Kuitenkin löytyy aina jostain energiaa jolla saa arjen pyöritettyä. 

Enään siis viisi viikkoa laskettuun aikaan! Aivan käsittämätöntä miten nopeasti tämä loppuraskaus tuntuu menevän, vaikka niitäkin päiviä on kun ei jaksaisi enään hetkeäkään tätä raskaana olemista. Vauva liikkuu runsaasti joten se on hyvä, toisinaan melkein ärsyttävää kun potkuja tulee reippaasti kylkiluihin, hehe. :-) Kuvassa muuten näkyy tuo pieni mutta pippurinen raskausarpi, ugh...

P.S!: Kuten varmaan huomaatte, on blogi saanut uuden "kodin". Blogi muutti siis tänne Bloggeriin edellisestä blogiportaalista (BloggEsse) ihan käytännöllisyyssyistä. :-) Toivottavasti löydätte tänne ja viihdytte täällä yhtä hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti